Spaans winkelketen Mango heeft voor de Ramadan een speciale collectie uitgebracht. De nieuwe kledinglijn is enkel beschikbaar in islamitische landen, waaronder Marokko.

De collectie is sinds 8 juni beschikbaar in de meeste islamitische landen waar Mango gevestigd is. De collectie bestaat uit rokken, jurken en broeken die tot aan de voeten komen “om de tradities van de islamitische landen te respecteren”, aldus Mango.

Samira, klant van Mango in Rabat, vertelde aan Spaanse zender SER dat ze het initiatief heel leuk vond. “Ook al kleed je je gewoonlijk modern en op zijn Europeaans, tijdens de maand Ramadan draag je speciale kleding. Het is een traditie. Alle Marokkaanse vrouwen dragen dan traditionele kleding. Ik denk dat het een goede zet is van Mango, vooral wanneer we het over moslimlanden hebben. Het toont het respect van het bedrijf voor de lokale bevolking en ik denk dat deze collectie veel plezier zal geven aan de Marokkaanse klanten.”

Wat betreft de Marokkaanse markt legt Mango uit dat de nieuwe collectie erop doelt alternatieven aan te bieden voor de traditionele kaftans en djellaba’s.

Mango heeft 2700 verkooppunten in 108 landen wereldwijd. De groep haalt 4% van zijn omzet in het honderdtal winkels die in Arabische landen gevestigd zijn.

Bron: Bladna.nl